Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σύλλογος Kαρυτινών Αθήνα-Πειραιά: Εκδρομή στην Καρύταινα στις 3 Νοεμβρίου για τα εγκαίνια της Ταβέρνας «Το Κάστρο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ




                     Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητοί φίλοι της Καρύταινας,
Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης –επέκτασης της ταβέρνας «Το Κάστρο» στο κέντρο της Καρύταινας.

Η όμορφη παραδοσιακή ταβέρνα του Συλλόγου μας, με επαρκή πλέον χωρητικότητα, σε συνδυασμό με την υποδειγματική δουλειά σε ποιότητα, καθαριότητα και εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες της επιχείρησης, μεταμορφώνεται από μέρα σε μέρα, σε ένα ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών στην Καρύταινα.

Ο Σύλλογος μας, ολοκλήρωσε αυτό το σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Καρύταινας σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ταμείου μας βασιζόμενος αποκλειστικά σε δωρεές και άφθονη προσωπική εργασία και μεράκι.
Αισθανόμενοι περήφανοι για το σημαντικό αυτό έργο και σε συνεργασία με τον συμπατριώτη μας Μπάμπη Πολλάλη και την οικογένεια του, σας καλούμε στα εγκαίνια της «νέας» Ταβέρνας το Κάστρο που θα διεξαχθούν το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου.
Το γεύμα που θα ακολουθήσει θα είναι προσφορά της οικογένειας Πολλάλη.


Προς διευκόλυνση των Καρυτινών της Αθήνας, ο Σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο για τη μετάβαση των ενδιαφερομένων στην Καρύταινα και την επιστροφή τους αυθημερόν. Το κόστος για τους συμμετέχοντες θα είναι 15€ το άτομο με αναχώρηση στις 08:00 από την πλατεία Μεταξουργείου και επιστροφή στο ίδιο μέρος στις 21:00.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, το αργότερο έως τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στο email του Συλλόγου ή σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:
Σωτήρης Κ. Σωτηρόπουλος: 6932438865
Βασίλης Κοντογιάννης: 6936135104
Χρύσα Τσαγκαράκου: 6945402522
Μιχάλης Πετράς: 6944206830
Γιώργος Αδαμόπουλος: 6944365246
Ελένη Λιάπη: 6941596778

ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Αδαμόπουλος
Ο Γραμματέας Ηλίας Νικολούλης

~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Πλατεία Μεταξουργείου (μπροστά από ξενοδοχείο STANLEY) στις 08:00
Άφιξη στην Καρύταινα στις 11:00
Ελεύθερος χρόνος στην Καρύταινα από τις 11:00 έως τις14:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑΣ από τις 14:00 έως τις 14:15
Προσφορά γεύματος στην ταβέρνα από τις 14:15 έως τις 16:00
Χρόνος για καφέ στα καταστήματα της Καρύταινας από τις 16:00 έως τις 18:00
Αναχώρηση από την Καρύταινα στις 18:00
Άφιξη στην Αθήνα (Πλατεία Μεταξουργείου) στις 21:00


___________
Από kafeneio-megalopolis
-18 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ