Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Το ζεύγος Αγγελοπούλου ανέφεραν τους δεσμούς που έχουν με το Δήμο Γόρτυνος και ιδιαίτερα με το χωριό Βλαχόρραφτη...


Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου Μεγάλοι Ευεργέτες του Δήμου Γόρτυνος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 στο Δημαρχείο της Καρύταινας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κων/νος Μιχόπουλος ανακήρυξε μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ του Δήμου και επίτιμους δημότες απονέμοντας το κλειδί της Καρύταινας.


Παρευρισκόμενοι σε αυτή τη συγκινητική στιγμή ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης και Φαλαισίας, ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος κ. Παλαμήδης Γιώργος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, τα Τοπικά Συμβούλια και οι σύλλογοι του Δήμου μας. Καθώς επίσης και ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης, ο Δ/ντης ΕΛΤΑ Μεγαλόπολης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης και ο Πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης. Την εκδήλωση κάλυψαν όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ο Αθηναϊκός Έντυπος Τύπος, το Πρώτο Θέμα με τη Real News.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κων/νος Μιχόπουλος ζήτησε από το ζεύγος Αγγελοπούλου να παρέμβει στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στο Ταμείο του πρώην Υπουργού Μολυβιάτη να δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα για την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου δηλαδή το ποσόν 5.080.000 ευρώ.

...για την αναστύλωση του Κάστρου της Καρύταινας...
Εκ των οποίων τα 2.500.000 ευρώ θα διατεθούν για την αναστύλωση του Κάστρου της Καρύταινας και τα υπόλοιπα για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης οδοποιίας και αντιπλημμυρικών έργων, όπου το ζεύγος Αγγελοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να βοηθήσει το Δήμο. Να σημειωθεί δε κατά την αντιφώνηση του ζεύγους τόσο από την πλευρά του Θεόδωρου όσο και από την πλευρά της Γιάννας Αγγελοπούλου ανέφεραν τους δεσμούς που έχουν με το Δήμο μας και ιδιαίτερα με το χωριό Βλαχόρραφτη και θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για το Δήμο Γόρτυνος. Τέλος, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι πλέον πια αισθάνεται και αυτή Γορτύνια.

Επίσης, εντύπωση προκάλεσε προς όλους τους παρευρισκομένους η οικειότητα του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας, οι οποίοι μετά την εκδήλωση συνέχισαν την επαφή με τον κόσμο συμμετέχοντας στο μπουφέ έξω από το Δημαρχείο, πίνοντας καφέ στην πλατεία της Καρύταινας και τέλος δείπνησαν στην Ταβέρνα « Το Κάστρο» με όλους τους προσκεκλημένους.
Κατά την αποχώρησή τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Γόρτυνος Κων/νο Μιχόπουλο αλλά και όλους τους κατοίκους για την εγκάρδια φιλοξενία.

δείτε περισσότερα και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Γόρτυνος http://gortynos.gr/?p=1047

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ