Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Επικίνδυνη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Καρύταινα, κοντά στον Λούσιο

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 

H φωτιά ξέσπασε περίπου στις 00:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Αυγούστου Ολονύχτια μάχη έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με δυνάμεις από την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά, που ξέσπασε στις 00:30 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Αυγούστου, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι, πίσω από την Καρύταινα και πάνω από τον Λούσιο Ποταμό. 


Η φωτιά ήταν αρκετά επικίνδυνη και δεν μπορούσαν λόγω του δύσβατου της περιοχής να πλησιάσουν οχήματα και η προσπάθεια κατάσβεσης έγινε από πεζοπόρα τμήματα καθώς και από εναέρια μέσα, από το πρωί του Σαββάτου. Μετά από πολλές προσπάθειες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρχαν μικρο-εστίες και τα αεροπλάνα και ελικόπτερα συνέχισαν τις ρίψεις για να σβήσουν και αυτές ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού ο Δήμος Μεγαλόπολης βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας 4. 
Τον συντονισμό είχε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Θεόδωρος Λαρέζος, ενώ συνέδραμαν στο έργο του οι διοικητές της ΠΥ Τρίπολης και της ΠΥ Μεγαλόπολης, υδροφόρες του Δήμου, της ΔΕΗ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο σημείο βρέθηκαν τόσο αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Μεγαλόπολης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας. 
Δείτε φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα http://www.drt915.gr από την επιχείρηση κατάσβεσης και βίντεο με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Γιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα και του Διοικητή της ΠΥ Πελοποννήσου κ. Λαρέζου και πλάνα από τις ρίψεις των ελικοπτέρων και των καναντέρ.

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ