Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ατμόσφαιρα και αποτελέσματα εκλογών στην Καρύταινα




                      Kαλησπέρα!!!!!
Ολοκληρώθηκε η σημερινή εκλογική διαδικασία και επιτρέψτε μας να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι. Η χαρά μας δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα, αλλά με την ανταπόκριση του κόσμου και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ήταν κάτι σαν γιορτή, χωρίς τη σοβαροφάνεια των εκλογών όπως τις ξέρουμε. Κατά αρχήν είχαμε συμμετοχή της τάξεως του 64%. Σημαντική επιτυχία αν σκεφτεί κανείς, ότι ικανός αριθμός μελών είναι στην Αθήνα, στη Μεγαλόπολη και σε κάποια γύρω χωριά. Καρυτινοί και φίλοι του χωριού ,που κυρίως για λόγους απόστασης δεν μπόρεσαν να έρθουν. Κάποιοι Καρυτινοί ανέβαλλαν την πρωινή αναχώρηση επιστροφής για να ψηφίσουν, άλλοι που έφευγαν Σάββατο μεσημέρι λόγω υποχρεώσεων έσκασαν από τη στενοχώρια τους που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν (Στέλιο Χριστόφορε δεν πειράζει, η γνωστή σε όλους αγάπη σου για το χωριό ισοδυναμεί με ψήφο και ίσως και κάτι περισσότερο).
Με το άνοιγμα της κάλπης ποδαρικό έκανε η παλιά φρουρά (κ. Παναγιώτης Παλυβός, οι κ.Δημοκλής και Νιόνιος Μάτσικας, κ. Γιώργος Παλαμίδης, κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και φυσικά ο πρόεδρος Πέτρος Ιατρόπουλος που βοήθησε πολύ στην προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και πολλοί άλλοι). Τελικά το ποδαρικό τους ήταν τυχερό.
Στην αίθουσα των εκλογών εκτός από τις ωραίες παρουσίες των κυριών της εφορευτικής επιτροπής , τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ήταν κατά διαστήματα γεμάτη πιτσιρίκια. Η έντεκα μηνών, καλλονή της Καρύταινας δεσποινίς Πέννυ Πουλοπούλου, της Στέφης και του Γιώργου, φωτογραφήθηκε όλο στυλ δίπλα στην κάλπη, ενώ ο σπιρτόζος τριών χρονών Νικολάκης Παπαβασιλόπουλος, της Έλλης και του Αλέκου κάρφωσε κυριολεκτικά την ψήφο στην κάλπη. Ο σοβαρός λόγω καθήκοντος εντεκάχρονος Διονυσάκης Μάτσικας, της Ελένης και του Τάκη, σφράγιζε με ύφος στελέχους Υπουργείου τα μπλοκ αποδείξεων. 
Τέλος οι επαγγελματίες της περιοχής έδωσαν το παρόν παρά ότι ήταν μέρα αυξημένης κίνησης (Παπάκιας και Φωτεινή ήρθαν, ψήφισαν και έφυγαν αστραπιαία, ο Μίμης της Βρένθης με όλη την οικογένεια, ο Βασίλης ο τυροκόμος με το τρανταχτό γέλιο του, ο Πεντεφούντης ο Αργύρης, ο Αλέκος που ήρθε σχεδόν βρεγμένος από το ποτάμι για να προλάβει, ο Μαθές που πρόσφερε και ένα αρνί για το πρώτο γλέντι του συλλόγου και άλλοι)
Ευχαριστούμε όλους όσους ψήφισαν, όσους πήραν τηλέφωνο και δήλωσαν αδυναμία αλλά είναι δίπλα στο σύλλογο και τέλος όσους εθελοντικά βοήθησαν στην εκκλογική διαδικασία.

Πάμε στα αποτελέσματα
εγγεγραμμένα μέλη ταμειακώς ενήμερα 129

ψήφισαν 83
άκυρα 0
λευκά 0
έλαβαν
Κουσκουρέλου Ελένη 68
Στασινόπουλος Γιώργος 65
Σπυρακόπουλος Γιώργος 61
Μάτσικας Παναγιώτης 60
Πουλόπουλος Γιώργος 54
Ταγκαλάκης Τάσος 42
Σπυρακόπουλος Βασίλης 39
Μαγειροπούλου Βαγγελιώ 25
Σιάνου Μαρία 24
Παπαβασιλόπουλος Αλέκος 20

Οι πέντε πρώτοι αποτελούν τα τακτικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα και ταμία του συλλόγου. Σημειώστε ότι από τα πέντε τακτικά μέλη του Δ.Σ. οι τέσσερις είναι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και ο πέμπτος σχεδόν μόνιμος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα σύλλογο, που όπως είπαμε γεννήθηκε στο χωριό, κατοικεί σε αυτό και βιώνει τα προβλήματά του.
Επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε,  για μια ακόμα φορά όλους σας.
Εις το επανιδείν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ