Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτινές δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών»

 Κοινόν Καρυτινών .
ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη, μέλη του συλλόγου «Κοινόν Καρυτινων» που έχει έδρα την Καρύταινα Αρκαδίας και αποτελείται από ντόπιους ενεργούς πολίτες που προσπαθούν να κρατήσουν «ζωντανό» ένα τέτοιο ιστορικό και απίστευτου κάλλους χωριό όπως η Καρύταινα, ανέλαβαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της. Αξιοποίησαν πολύ ευρηματικά τον θόλο της Ευαγγελίστριας και τον μεταμόρφωσαν σε φάτνη! Μια φάτνη μεγάλων διαστάσεων που μπορεί κανείς να μπει μέσα, να φωτογραφηθεί και να αφεθεί στην μαγεία των Χριστουγέννων.
Παράλληλα από της 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει στην Καρύταινα το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη! Όσα παιδιά επισκεφτούν την Καρύταινα θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν μια ευχή και μια ζωγραφιά στον Αϊ Βασίλη!!! Στις 8 Ιανουαρίου θα γίνει κλήρωση και τρεις νικητές θα πάρουν από ένα δώρο! Από όποιο μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού και αν έρθουν παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος σ΄αυτήν την δραστηριότητα, αφού στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς θα έχουν γραφτεί τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση που είναι ένας από τους νικητές!! Ο σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών» θέλει να φέρει σε επαφή τον Άγιο Βασίλη με όσα περισσότερα παιδιά μπορεί!
Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή με πούλμαν στην Αθήνα με σκοπό να απολαύσουμε την γιορτινή της όψη και να επισκεφτούμε το Ευγενίδιο Ίδρυμα (πλανητάριο) και να παρακολουθήσουμε την προβολή της ταινίας « Το Άστρο των Χριστουγέννων» στον θόλο!! Το κόστος των παιδικών εισιτηρίων θα καλυφτεί από τον σύλλογο ενώ τα εισιτήρια των ενηλίκων θα έχουν μειωμένο κόστος. Η διάθεση για συμμετοχή είναι μεγάλη. Ήδη έχει συμπληρωθεί το πούλμαν και όλοι ανυπομονούμε να πραγματοποιηθεί η εκδρομή!!
Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Συλλόγου και της διάθεσης καλής συνεργασίας με άλλους φορείς, δεχτήκαμε την πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου λάβαμε μέρος στην εκδήλωση του οργάνωσαν με χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Μεγαλόπολης. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και άλλα είδη και να προσφερθούν στους άπορους της πόλης μας. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του νεοσύστατου συλλόγου γυναικών Μεγαλόπολης, η οποία πλαισιώθηκε από παιχνίδια, θεατρικό δρώμενο, κατασκευές και την χορωδία της εκκλησίας. Δεν έλειψε ένας πλούσιος μπουφές με λαχταριστές λιχουδιές. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η προσφορά των απλών ανθρώπων και φορέων σημαντική. Εξαιρετική η ιδέα των γυναικών, υπέροχη ευκαιρία να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τη διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη!!
Σας περιμένουμε στην Καρύταινα,
Καλές Γιορτές από τα Μέλη του Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ