Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Δραστηριότητες του Συλλόγου Κοινόν Καρυτινών

                                  καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!!!
Με έγγραφη πρόσκληση του συλλόγου μας προς το Δήμο Μεγαλόπολης ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το χωριό μας. Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα και πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις. Η πρώτη στις 13 Οκτώβρη και η δεύτερη στις 22 Νοέμβρη. Στις συναντήσεις παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χίνης και ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Ιατρόπουλος. Ο σύλλογος ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο ενημέρωση πάνω στα θέματα του βιολογικού καθαρισμού, των μονοπατιών Λούσιου και Αλφειού, της καθαριότητας του χωριού και άλλων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε;
Για το βιολογικό καθαρισμό έχει βρεθεί επιτέλους οικόπεδο για την κατασκευή του, οπότε προχωράει.

Για το μονοπάτι του Λούσιου ( από αρχαία Γόρτυνα έως γεφύρι Καρύταινας-Ατσίχωλου) έχει εγκριθεί κονδύλι από την περιφέρεια και η μελέτη είναι σε εξέλιξη.
Για το μονοπάτι του Αλφειού, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής των γεφυρών, γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν τα χρήματα.

Στη δεύτερη συνάντηση έγινε για πρώτη φορά γνωριμία του κ. Δημάρχου με τους εκπροσώπους των εταιρειών rafting που δραστηριοποιούνται στο Λούσιο. Τονίστηκε η προσφορά των εταιρειών στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζητήθηκε ένα γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να λειτουργούν, με γνώμονα και την ασφάλεια των πελατών τους. Ήταν μια πρώτη επαφή. Συμφωνήθηκε εκ νέου συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ