Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΌΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΩΡΗ


15/2/2012
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΠΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΩΡΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης με την αγγελία του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Βασίλη Μαντζώρη, του τέκνου της πόλης της Μεγαλόπολης, συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα την 14η του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενός Ευπατρίδη της πολιτικής που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.
Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον πατριώτη, που διακρίθηκε για την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για την Αρκαδία και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεγαλόπολη.
Ο συμπατριώτης μας Βασίλης Μαντζώρης, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη της Μεγαλόπολης, καταγόμενος από την Τοπική Κοινότητα Κωτιλίου, εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών και διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου και Υπουργός Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, κατά την περίοδο 1990 -1993 στη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με συνέπεια και αποφασιστικότητα συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο του τόπου μας.
Ο Υπουργός και Βουλευτής Βασίλης Μαντζώρης συνεπής στις ιδέες του και σταθερός στις αρχές του εκπροσώπησε την Αρκαδία και τίμησε τη γενέτειρά του τη Μεγαλόπολη που υπηρέτησε με πολύ αγάπη, με αφοσίωση και ιδιαίτερο ζήλο, βρισκόμενος κοντά στα προβλήματά της. Στις δικές του προσπάθειες οφείλεται η λειτουργία της Ταχύρυθμης Σχολής της ΔΕΗ στο Ελληνικό.
Τιμήθηκε για την προσφορά του στο δημόσιο βίο από τον πρώην Δήμο Γόρτυνος, από την ΣΕΒΙΠΕΤ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Τρίπολης και από πολλούς πατριωτικούς συλλόγους.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του Μεγαλοπολίτη Ευπατρίδη Βασίλη Μαντζώρη, πρώην Υπουργού και Βουλευτή, ΟΜΟΦΩΝΑ:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του κατά την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας.
3. Να τηρηθεί στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς απόδοση τιμής και μνήμης.
4. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
5. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην Εξόδιο Ακολουθία του με αναφορά στη ζωή και στο έργο του.
6. Να κατατεθεί το ποσό των 3.000 ευρώ στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, για την ενίσχυση των αδυνάτων και τη σίτιση των απόρων της περιοχής.
7. Να αναγνωστεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος.
8. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Παναγιώτης Γ. Μπούρας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αναστάσιος Γ. Κάβουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ