Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+στη Μνήμη Πέτρου, Βασιλικής, Παρασκευής, Παναγιώτη & Χαριλάου Τσαρμποπούλου, Αικατερίνης & Αθανασίου Χίνη, Aθηνάς & Σταύρου Αϊβαλή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Καρύταινα το Τολέδο του Μοριά * σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"-επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Σ. Αϊβαλής (εγγονός του μπαρμπα-Πέτρου του Τσαρμπού) * για επικοινωνία:email: arkadikovima@gmail.com.*

________________________________________________________________________________________________________________________

Το τοπωνύμιο Καρταινα αναφέρεται στο Χρονικό του Μορέως. Δεν δέχεται προέλευση απο τα ελλ. Γρτυνα + Καρδιον, αλλά απο σλαβ. *Korytьna από koryto "αυλάκι", skr. sloven. Koritno, Koritna, βουλγ. Koritna. Επίσης αναφέρονται τα ονόματα: Caritina, Charitina 1465 Jacomo Barberigo (Sathas DI VI 20, oft), και το 1466: Caritene G. s. (s. Sathas DI VII 5). Επίσης: Vrusti, loco vicino alla Charitina (Sathas DI VI _________________________________________________________________________________________________________________________* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ελπίδα, Αγάπη,Υγεία, Ειρήνη…ΔΥΝΑΜΗ... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας


Tην Κυριακή το απόγευμα 30 Ιανουαρίου 2011 ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώ
νης" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας με επιτυχία στο ανακαινισμένο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Πεδίον τους Άρεως).
Στην κατάμεστη αίθουσα αντάμωσαν οι συγχωριανοί και ευχήθηκαν για την νέα χρονιά που διανύουμε...
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα μαζί με γαλλικό καφέ ή τσάι και έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
Οι συζητήσεις στράφηκαν γύρω από το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου "Θ. Κολοκοτρώνης" αλλά και της Καρύταινας στην οποία τα τελευταία δώδεκα χρόνια διετέλεσαν Δήμαρχοι ο οραματιστής Γεώργιος Παλαμήδης που έβαλε το λιθαράκι της αλλαγής με πολλά έργα στο χωριό και το έργο του συνέχισε ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, δίνοντας μια νέα πνοή στο παραδοσιακό χωριό μας.
Ανάμεσα στους Αρκάδες πολιτικούς που ήρθαν να ευχηθούν και να δώσουν τον καθιερωμένο χαιρετισμό τους ήταν ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο
βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο τ. υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές του νομού μας Γεώργιος Παπαηλιού και Φίλιππος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και οι τέως Δήμαρχοι Γόρτυνος Γεώργιος Παλαμήδης και Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.
Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία η γραμματέας του Συλλόγου Αικατερίνη Παλαμήδη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με χιούμορ έκλεισε τη βραδιά κόβοντας την παραδοσιακή πίττα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δάσκαλος και συγγραφέας Γιάννης Α. Αντωνόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 1000 ευρώ αλλά και τα δικαιώματα από την πώληση του τελευταίου του βιβλίου, κάνοντας την αρχή για να μαζευτούν χρήματα για την αναπαλαίωση της οικίας του μεγάλου Καρυτινού νομομαθούς Νικολάου Δημητρακόπουλου.
Ο Αρκαδικός Τύπος εκπροσωπήθηκε με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Καλύβα από την εφημερίδα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ", τον Κώστα Φίλανδρο εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ", τον Ηλία Τσσρμπόπουλο, εκδότη του "ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ", αλλά και τους αδελφούς Πέτρο, Παρασκευά και Πάνο Αϊβαλή, από το "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" που είχαν μια καλή παρουσία στην είσοδο της αίθουσας με το νέο φύλλο της εφημερίδας που είχε αφιέρωμα "Στα μονοπάτια του Παυσανία: Καρύταινα, Ανδρίτσαινα, Λούσιος".
Να αναφέρουμε ακόμα ότι παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων όμορων χωριών της Καρύταινας, όπως και ο Νίκος Κωστόπουλος από τις Άνω Καριές, που για πολλά χρόνια δουλεύει ακατάπαυστα για τους αγώνες των Λυκαίων.
Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε.


Η Αικατερίνη Παλαμήδη Γραμματέας του Συλλόγου
με τον κ. Πισιμίση Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακινιωτών
Ο νεοεκλεγελείς Γιάννης Γιαννόπουλος Δήμαρχος Γορτυνίας
με τους συντάκτες του "Αρκαδικού Βήματος" Πάρη και Πάνο Αϊβαλή

O Αθανάσιος Λιάπης ο τ. Κοινοτάρχης
της ιστορικής Καρύταινας με τον Πάνο Αϊβαλή,
να του λέει ιστορίες για τον παππού του Πέτρο Τσαρμόπουλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ